Ženska seksualnost

Prepusti se uživanju, orgazmima i slobodi.
Otkrij svoju Autentičnu Seksualnost.

Prvi i Jedinstven na našim prostorima Program o Seksualnosti koji kroz naučni pristup uči žene kako da upoznaju sebe i reše probleme u intimnoj sferi.

Program Ženska Seksualnost je namenjen Ženama koje žele da istraže i saznaju više o sebi, svojoj seksualnosti i orgazmu.
Ženama koje imaju neki problem u seksu ali ne znaju odakle da krenu i kako da komuniciraju sa partnerom.
Ženama koje ne žele da ih nametnuta uverenja i stid sputavaju u uživanju i prirodnom kontaktu sa svojim telom.

Start Programa 16. Oktobra

Da li ti je poznato nešto od ovoga?

Fokusirana si na sve druge aspekte svog života. Uspešna si u poslu, imaš divno društvo. Nemaš problem da upoznaš partnera, ali u seksu imaš neku blokadu. Kao da ignorišeš taj deo svoje ličnosti.

Trpiš loš seks, bolove i neprijatnost. Jedva čekaš da se odnos završi pa nekad fejkuješ orgazam. Naučila si da seks nije bitan za žene ali da moraš da ga pružiš muškarcu. Postalo ti je normalno da ne uživaš u seksu već se brineš o tome kako da zadovoljiš i zadiviš partnera.

Osećaš frustracije nakon seksa. Sve je bilo super, ali ti ipak nešto nedostaje. Možda ne doživljavaš orgazam na način na koji ti ili partner očekujete. Treba ti dodatna pomoć i misliš da sa tobom nešto nije u redu. Možda se odnos završi sa orgazmom partnera i ti ostaneš da ležiš u krevetu nezadovoljena, a ne znaš kako da iskomuniciraš da ti je potrebno malo više, plašiš se da ne povrediš partnera i da se on ne naljuti.

Imaš strah od odnosa. Nešto te sprečava da se opustiš i uživaš a ne možeš da prepoznaš šta je to. Možda nikada nisi imala seksualne odnose a imaš određen broj godina pa osećaš pritisak. Možda imaš osećaj krivice i stida nakon seksa.

Seks je bitan deo tvog života i sve je bilo super u tvom odnosu, a onda se nešto promenilo. Neko vreme nemate redovan seks. Imate problem u komunikaciji sa partnerom, izbegavate ovu temu. Osećaš da se strast ugasila sa jedne ili obe strane. Ne znaš kako da vratiš seks u vezu ili tvoj libido koji je drastično opao.

Teško ti je da se uzbudiš. Sa partnerom osećaš kao da ti fali još stimulacije, mentalne ili fizičke. Lutaju ti misli i teško ti je da udješ u raspoloženju za seks i ostaneš u njemu. Navikla si na jake igračke i pornografiju, nasamo zbrzaš masturbaciju, a tokom seksa razmišljaš da li ćeš uspeti da doživiš orgazam. Nerviraš se kad ti pobegne taj momenat.

Ako si se prepoznala, pridruži se Programu, otkrij i istražuj svoju Seksualnost kroz edukaciju, praktične vežbe i prakse.
Posvetićeš nekoliko meseci sebi i velikom i bitnom delu tvog života, iako si ga do sada malo zanemarivala.
Već nakon nekoliko nedelja ćeš primetiti promene u pogledu na seksualnost i odnose.

Ovo je program za tebe ako želiš

Da budeš sa svojim orgazmom na TI

Da se opustiš tokom seksa

Da povećaš svoj libido i naučiš šta sve utiče na njega

Da istražiš svoje erogene zone i povećaš osetljivost

Da otkloniš sve nedoumice o anatomiji i fiziologiji polnih organa

Da odbaciš uverenja koja sputavaju tvoje zadovoljstvo

Da se ne stidiš svog tela tokom odnosa

Da uživaš u svakom seksu koji imaš

Da saznaš zašto te penetracija boli i šta da radiš

Da postigneš orgazam sa partnerom

Sadržaj Programa

Program se sastoji od 9 Modula. Svaki Modul je komponenta Ženske Seksualnosti. Krećemo od baze i osnova, a svaka tema se naslojava na prethodnu. Prolazeći kroz Program učiš o tome kako se formirala tvoja Seksualnost. Prepoznaješ gde je možda došlo do problema i učiš kako da ga rešiš.
Moduli su propraćeni praktičnim zadacima.

1. Priroda Seksualnosti

Upoznaćeš funkcije seksa kroz antrolopologiju. Saznaćeš kako su se one menjale tokom evolucije i zašto je naša seksualnost danas takva kakva jeste. Saznaćeš odgovore na pitanja zašto imamo ciklus na mesečnom nivou, zašto imamo orgazam, zašto imamo dva pola? Upoznaćeš svoju prirodnu stranu i saznaćeš kako biramo partnera i da li je monogamija prirodna?

Nakon modula *
Odbacila si neke mitove i već se bolje osećaš povodom svoje seksualnosti

2.  Ženska i Muška Anatomija

Dobro ćeš upoznati svoju anatomiju i fiziologiju reproduktivnog sistema. Saznaćeš šta se dešava u svim fazama menstrualnog ciklusa i kako tačno dolazi do trudnoće. Razbićemo sve mitove o himenu. Saznaćeš kako funkcioniše muški reproduktivni sistem i na koji način su muški i ženski organi slični.

Nakon Modula
Još više razbijenih mitova i sigurno znaš da je sa tobom sve u redu. Povećavaš svoju osetljivost. Pravilno radiš vežbe za mišiće karličnog dna.

3. Sve o Orgazmu

U ovoj opširnoj temi ćeš naučiti o fazama ciklusa seksualnog odziva. Saznaćeš šta je tačno uzbuđenje, kako do njega dolazi i kako prepoznati da si spremna za odnos, kako možeš uticati na svoje uzbuđenje, šta raditi ako fali lubrikacije ili ako je ima previše. Pričaćemo o onome što može smetati tokom odnosa: bolovi, lutanje misli. Otklonićemo sve sumnje o tome kako orgazam izgleda i pričaćemo o vrstama orgazma.

Nakon Modula
Otklanjaš sve prepreke do tvog orgazma. Nasamo ili sa partnerom. Razumeš svoje uzbuđenje i znaš da upravljaš njime.

4. Odrastanje i seksualnost

Vratićeš se u svoje detinjstvo i saznaćeš šta je sve tokom odrastanja uticalo na tvoju seksualnost i kako je to moguće promeniti. Upoznaćeš tri vrste libida i kako se formiraju. Pričaćemo kako se u detinjstvu formiraju obrasci ponašanja sa suprotnim polom koji kasnije utiču na seksualni život.

Nakon Modula
Razumeš svoje izbore u seksulanom i ljubavnom životu i znaš kako možeš da menjaš nekorisne obrasce. Znanja o psihoseksualnom razvoju možeš primeniti i u svom roditeljstvu.

5. Uverenja o seksu

Prepoznaznaćeš koja sve štetna i ograničavajuća uverenja o seksu imaš, čak iako su duboko usađena i nesvesna. Iznenadićeš se kad ih sve iskopaš. Dobićeš alate i naučićeš kako da promeniš ta uverenja.

Nakon Modula
Sva skrivena uverenja su identifikovana i eliminišeš ih jedno po jedno. Oslobađaš svoju autentičnu seksualnost.

6. Libido i  šta utiče na njega

U ovom modulu saznaćeš šta je libido i koji sve faktori utiču na njega. Analiziraćemo psihološke i fiziološke faktore i pričaćemo o putevima rešavanja svakog problema. U ovom modulu ćeš takođe naučiti o razlozima smanjene želje prema partneru i kako raditi na njima. Pričaćemo o tome da li hrana utiču na libido kao i o alkoholu.

Nakon Modula
Možeš da upravljaš svojim libidom. Razumeš promene koje se dešavaju kroz život i nećeš se više osećati loše zbog toga, već znaš kako možeš da popraviš situaciju.

7. Telo i samopouzdanje

U lekcijama o samopouzdanju ćemo pričati o tome zašto se plašimo da se ogolimo pred partnerom, kako slike o telu iz medija utiču na naše samopouzdanje i najbitnije : dobićeš konkretna uputstva za korake ka većem samopouzdanju.

Nakon Modula
Osećaš se bolje u svom telu i opuštenije u seksu sa partnerom.

8. Fetiši i Seksualne disfunkcije (lekcije sa psihoterapeutom)

Na lekcijama od psihoterepauta saznaćeš o najčešćim seksualnim disfunkcijama. Šta je vaginizam, dispareunija, erektilna disfunkcija i prevremena ejakulacija. Koji su mogući uzroci i kako se tretiraju na terapiji. Saznaćeš šta su zapravo fetiši i da li je potrebno tretirati i njih?

Nakon Modula
Vidiš kako odnosi, prethodna iskustva i odrastanje utiču na probleme u seksu. Znaš kako da se postaviš ukoliko partner ima neki problem i šta da radiš ukoliko problem imaš ti.

9. Kako pričati sa partnerom o seksu

U ovom modulu ćemo pričati o komunikaciji sa partnerom na temu seksa. Sad kada ste naučili o svojoj seksualnosti, kako uvesti promene u seksualni život sa partnerom? Kako predložiti nešto novo ako je partner zatvoren? Šta raditi ako već duže lažirate orgazam u odnosu ili niste zadovoljni nečim i ne znate kako da kažete. Kako odbiti partnera ako insistira na nečemu neprihvatljivom?

Nakon Modula
Osećaš se samouvereno da pričaš sa partnerom o seksu i svojim željama.

*Nakon Modula – Rezultat koji možeš dobiti ukoliko se posvetiš i praktičnim zadacima.

ŠTA JE NOVO?

RADNE NEDELJE

Tokom trajanja Program, imaćemo nedelje posvećene teoriji i nakon njih Radne nedelje, gde ću vas voditi kroz svakodnevne zadatke na Telegram Kanalu.

Na taj način uz podršku zajednice dobijate više motivacije da primenite ono što ste naučili!

KALENDAR ZA SAMOSTALNI RAD

Za one koji Program prolaze samostalno, Kalendar teorije i radnih nedelja vas vodi kroz Program dan po dan i omugućava da pratite svoj progres.

MEDITACIJE

Vođene audio meditacije koje prate tok Programa i pomažu podsvesti da se pridruži promenama u uverenjima i mindsetu.

TEMPO

Uzevši u obzir povratne informacije prethodnih grupi, tempo je prilagođen ženama sa obavezama i decom te Program sada traje duže.

Utisci

Recenzije struke

MA Psiholog i Psihoterapeut

Darija Petrović Lubanska

Meni je kao psihoterapeutu i psihologu, Marijanin kurs značajna podrška u radu i ličnom razvoju. 

Ona tako profesionalno i edukovano nudi puno novog znanja, fantastičnih uvida i zaista izvlači srž iz naše kulture koja je u velikoj meri oštetila naš seksualni razvoj i vraća nam uz puno nege, novu odoru znanja, psiholoških dozvola i srčane podrške. Kroz ovaj kurs ćete sigurno razbiti puno predrasuda i steći nova znanja koja će biti važna podloga daljeg zdravog razvoja odnosa. 

Meni najvažniji deo je što su psihološke poruke ovog kursa jako podržavajuće i zdrave.
Iz kursa izlazim osnažena idejama poput –
U redu je da pitaš i istražuješ. Ovde niko ne osuđuje.
Važno je da se upoznaš se sa sobom, povežeš sa svojim telom, sekualnošću, partnerom. 
Ok je da postaviš i održiš granicu.
I naravno – uživaj. 

Sva ova znanja dalje rado delim sa klijentkinjama u psihoterapijskoj sobi i naravno koristim u ličnom radu.
Od srca, sve preporuke.

Psiholog

Aleksandra Birta Ilić

Program Ženska seksualnost je program koji bi svaka žena trebalo da prođe.

Puno je kolektivno nasleđenih očekivanja (posebno na Balkanu) kojih mi žene nismo ni svesne, a koja utiču na našu seksualnost.
Takođe, kako u toku života dobijamo nove uloge (supruga, majka, žena na poslu) i to neretko utiče na seksualnost.

U programu je svemu tome posvećena pažnja, i dati su konkretni saveti kako da se određeni izazovi prebrode, I ja koja sam psiholog, i žena sa ličnim i profesionalnim iskustvom od nekoliko decenija, sam dobila puno novih i korisnih informacija.

Marijana je programu pristupila posvećeno i studiozno.
Posebno mi se sviđa što je svaku informaciju i savet potkrepila teorijom, istraživanjima i savetima stručnjaka.

Start Programa 16. Oktobra


Pun Program traje 4 meseca
Biraš jedan od 3 paketa

PAKETI

BAZA

Modul 1. Priroda Seksualnosti
Modul 2. Ženska i Muška Anatomija
Modul 3. Sve o Orgazmu
Modul 4. Odrastanje i seksualnost
Modul 5. Uverenja o seksu
Modul 6. Libido i šta utiče na njega
Modul 7. Telo i samopouzdanje
Modul 8. Seksualne disfunkcije i fetiši (lekcije Psihoterapeuta )
Modul 9. Kako pričati sa partnerom o seksu
PDF Radna Sveska
Kanal na Telegramu sa podrškom
Detalji

Predviđeno Trajanje Programa Dva meseca
Snimljene lekcije iz 5 modula Domaći zadaci i tehnike Rad sa Uverenjima
Kalendar za Samostalni Rad
Pristup Platformi 4 meseca

DUBINA

Modul 1. Priroda Seksualnosti
Modul 2. Ženska i Muška Anatomija
Modul 3. Sve o Orgazmu
Modul 4. Odrastanje i seksualnost
Modul 5. Uverenja o seksu
Modul 6. Libido i šta utiče na njega
Modul 7. Telo i samopouzdanje
Modul 8. Seksualne disfunkcije i fetiši (lekcije Psihoterapeuta )
Modul 9. Kako pričati sa partnerom o seksu
PDF Radna Sveska
Kanal na Telegramu sa podrškom
Email Q&A
Detalji

Trajanje Programa 4 meseca
Snimljene lekcije iz 9 modula (Preko 12 sati materijala)
Domaći zadaci i tehnike
Rad sa Uverenjima
PDF Radna Sveska i propratni materijali
Kalendar za Samostalni Rad
Marijana odgovara na mejlove tokom trajanja Programa
Pristup Platformi 6 meseci

EKSPANZIJA

Modul 1. Priroda Seksualnosti
Modul 2. Ženska i Muška Anatomija
Modul 3. Sve o Orgazmu
Modul 4. Odrastanje i seksualnost
Modul 5. Uverenja o seksu
Modul 6. Libido i šta utiče na njega
Modul 7. Telo i samopouzdanje
Modul 8. Seksualne disfunkcije i fetiši (lekcije Psihoterapeuta )
Modul 9. Kako pričati sa partnerom o seksu
PDF Radna Sveska
Kanal na Telegramu sa podrškom
Radne Interaktivne Nedelje sa svakodnevnim zadacima
BONUS

Snimljene Audio Meditacije
Webinar Stid sa Psihoterapeutom

Detalji

Trajanje Programa 4 meseca
Snimljene lekcije iz 9 modula (Preko 12 sati materijala)
Domaći zadaci i tehnike
Rad sa Uverenjima
PDF Radna Sveska i propratni materijali
Kalendar za Rad
Telegram kanal za pitanja i razmenu
Pristup Platformi 8 meseci

Upis je zvanično zatvoren!

Obavesti me kada se prijave ponovo otvorene


O meni

Ja sam Marijana, autor Instagram Bloga o Seksu @bloginja.marijana

Tema seksa i seksualnosti me je interesovala još od srednje škole iz razloga što je bila okružena mitovima i manjkom informacija. Moj analitički um je uvek bio posvećen pronalasku istine i naučno potkrepljenjih činjenica. Uvek sam bila ona u društvu, koju nije bila sramota da priča o temi seksa, da da savet ili objasni nešto. Uvek sam osećala da je tabu oko seksa neopravdan i jako štetan.

Učenje o seksualnosti je mnogo pomoglo i meni lično. Odbacila sam očekivanja o orgazmu. Naučila da komuniciram šta mi prija. A pre svega naučila da uživam bez ikakvih misli u glavi, bez razmišljanja o tome kako izgledam i šta će druga strana da pomisli.

Iako su moje prvo obrazovanje i karijera vezani za IT sektor, moja interesovanja su me doveli do Studija Psihologije. Koje želim iskoristiti da nastavim i da se što više edukujem u oblasti seksologije.

U želji da ženama na našim prostorima pomognem u prevazilaženju prepreka ka ispunjenom seksualnom životu, kreirala sam Program Ženska Seksualnost. U ovaj Program sam uložila godine istraživanja i učenja, a sve tehnike su i lično isprobane.

Moja dugoročna vizija je Balkan slobodan od mitova i štetnih uverenja, žene bez osećaja krivice zbog svog uživanja, otvoreni razgovori, reči klitoris i vagina umesto tamo dole, roditelji koji na vreme edukuju decu o seksualnosti i bezbednosti. Nadam se da ćeš mi se pridružiti u ovoj misiji i kasnije preneti ova bitna znanja svojo deci. Vidimo se na Programu.

Marijana

Q&A

Da li mogu da učestvujem ako nisam nikad imala seks?

Možeš! Većina programa je posvećena upoznavanju svoje seksualnosti.  Znanja vezana za seksualni odnos će ti koristiti u budućnosti ako i kada postaneš seksualno aktivna.

Da li mogu da učestvujem ako nemam partnera?

Možeš! Većina programa je posvećena upoznavanju svoje seksualnosti. Znanja i tehnike vezane za partnerski seks ti mogu koristiti u budućnosti.

Da li mogu da učestvujem ako sam trudna?

Preporučujem da sačekaš ili da konsultuješ svog lekara. Libido i seksualnost su pod uticajem hormona u trudnoći.

Da li mogu da učestvujem ako sam sam se tek porodila?

Preporučujem da sačekaš barem 3 meseca ili 6 do 12 meseci ako dojiš. Ako poželiš da učestvuješ konsultuje svog lekara po pitanju praksi i tehnika.

Šta je Radna Sveska?

PDF za štampanje koji služi za lakše praćenje programa. Sadrži sažet matrijal lekcija, prostor za beleške, prostor za domaće zadatke.

Da li je Telegram anoniman?

Učešće u Telegram kanalu je anonimno. Kada kreirate nalog na Telegramu on jeste povezan sa brojem telefonu ali za razliku od ostalih chat aplikacija, broj nije vidljiv. Kada ostavite komentar na kanalu, druge učesnice će videti ime koje ste podesili, a sliku samo ako ste dozvolili u vašim podešavanjima. 

Da li je moguće platiti na rate?

Ukoliko uplatiš prvi paket koji ne sadrži sve Module, možeš doplatiti do drugog Paketa tokom trajanja Programa. Treći interaktivni Paket nike moguće platiti na rate.

Ovaj program NIJE za tebe

Ako imaš manje od 18 godina

Ako nisi spremna da radiš prakse i tehnike, već očekuješ promenu samo od gledanja lekcija.

Ako nisi otvorena za nova znanja i misliš da već sve znaš

Ako očekuješ rešenje zdravstvenih i psihičkih problema

Disclaimer 

Program je edukativnog karaktera i ne služi rešavanju seksualnih disfunkcija kao i kompleksnijih problema koji zahtevaju rad sa psihoterapeutom. Glavna svrha programa je edukacije i upoznavanje Ženske Seksulanosti. Program pruža znanje da identifikujete svoj problem ako isti postoji i puteve njegovog rešavanja. Može se desiti da se lakši oblici problema reše uz pomoć tehnika koje će biti objašnjene na programu. Program ne pruža zdravstvenu pomoć i ne obrađuje teme iz ginekologije i akušerstva. Povratna informacija u vidu odgovora na pitanja na programu je samo u okviru pređenog gradiva i ne uključuje analizu personalnih situacija ili davanje saveta.