Ženska seksualnost

Program Ženska Seksualnost je namenjen ženama koje žele da istraže i saznaju više o sebi, svojoj seksualnosti i orgazmu. Ženama koje ne žele da ih nametnuta uverenja i stid sputavaju u uživanju i prirodnom kontaktu sa svojim telom.

ŽELIM

Ovo je program za tebe ako želiš

Da saznaš istinu o orgazmu

Da se opustiš tokom seksa

Da povećaš svoj libido i naučiš šta sve utiče na njega

Da istražiš svoje erogene zone i povećaš osetljivost

Da otkloniš sve nedoumice o anatomiji i fiziologiji polnih organa

Da radiš sa uverenjima koje sputavaju tvoje zadovoljstvo

Da se ne stidiš svog tela tokom odnosa

Da uživaš u svakom seksu koji imaš

Da saznaš zašto te penetracija boli i šta da radiš

Da postigneš orgazam sa partnerom

ŽELIM

Sadržaj Programa

Program se sastoji od 9 Modula – 6 Osnovnih i 3 Dodatna

1. Priroda Seksualnosti

Upoznaćeš funkcije seksa kroz antrolopologiju. Saznaćeš kako su se one menjale tokom evolucije i zašto je naša seksualnost danas takva kakva jeste. Saznaćeš odgovore na pitanja zašto imamo ciklus na mesečnom nivou, zašto imamo orgazam, zašto imamo dva pola? Upoznaćeš svoju prirodnu stranu i saznaćeš kako biramo partnera i da li je monogamija prirodna?

2. Ženska i Muška Anatomija

Dobro ćeš upoznati svoju anatomiju i fiziologiju reproduktivnog sistema. Saznaćeš šta se dešava u svim fazama menstrualnog ciklusa i kako tačno dolazi do trudnoće. Razbićemo sve mitove o himenu.  Saznaćeš kako funkcioniše muški reproduktivni sistem i na koji način su muški i ženski organi slični.

3. Sve o Orgazmu

U ovoj opširnoj temi ćeš naučiti o fazama ciklusa seksualnog odziva. Saznaćeš šta je tačno uzbuđenje, kako do njega dolazi i kako prepoznati da si spremna za odnos, kako možeš uticati na svoje uzbuđenje, šta raditi ako fali lubrikacije ili ako je ima previše. Pričaćemo o onome  što može smetati tokom odnosa: bolovi, lutanje misli.
Otklonićemo sve sumnje o tome kako orgazam izgleda i pričaćemo o vrstama orgazma.

4. Odrastanje i seksualnost

Vratićeš se u svoje detinjstvo i saznaćeš šta je sve tokom odrastanja uticalo na tvoju seksualnost i kako je to moguće promeniti. Upoznaćeš tri vrste libida i kako se formiraju. Pričaćemo kako se u detinjstvu formiraju obrasci ponašanja sa suprotnim polom koji kasnije utiču na seksualni život.

5. Uverenja o seksu

Prepoznaznaćeš koja sve štetna i ograničavajuća uverenja o seksu imaš, čak iako su duboko usađena i nesvesna. Iznenadićeš se kad ih sve iskopaš. Dobićeš alate i naučićeš kako da promeniš ta uverenja.

6. Libidošta utiče na njega

U ovom modulu saznaćeš šta je libido i koji sve faktori utiču na njega. Analiziraćemo psihološke i fiziološke faktore i pričaćemo o putevima rešavanja svakog problema. U ovom modulu ćeš takođe naučiti o razlozima smanjene želje prema partneru i kako raditi na njima. Pričaćemo o tome da li hrana utiču na libido kao i o alkoholu.

7. Telo i samopouzdanje

U lekcijama o samopouzdanju ćemo pričati o tome zašto se plašimo da se ogolimo pred partnerom, kako slike o telu iz medija utiču na naše samopouzdanje i najbitnije : dobićeš konkretna uputstva za korake ka većem samopouzdanju.

8. Fetiši i Seksualne disfunkcije (lekcije sa psihoterapeutom)

Na lekcijama od psihoterepauta saznaćeš o najčešćim seksualnim disfunkcijama. Šta je vaginizam, dispareunija, erektilna disfunkcija. Koje su mogući uzroci i kako se tretiraju na terapiji. Saznaćeš šta su zapravo fetiši i da li je potrebno tretirati i njih?

9.  Kako pričati sa partnerom o seksu

U ovom modulu ćemo pričati o komunikaciji sa partnerom na temu seksa. Sad kada ste naučili o svojoj seksualnosti, kako uvesti promene u seksualni život sa partnerom? Kako predložiti nešto novo ako je partner zatvoren? Šta raditi ako već duže lažirate orgazam u odnosu ili niste zadovoljni nečim i ne znate kako da kažete. Kako odbiti partnera ako insistira na nečemu neprihvatljivom.

ŽELIM

Ovaj program NIJE za tebe

Ako imaš manje od 18 godina

Ako nisi spremna da radiš prakse i tehnike, već očekuješ promenu samo od gledanja lekcija.

Ako nisi otvorena za nova znanja i misliš da već sve znaš

Ako očekuješ rešenje zdravstvenih i psihičkih problema

Q&A

Da li mogu da učestvujem ako nisam nikad imala seks?

Možeš! Većina programa je posvećena upoznavanju svoje seksualnosti.  Znanja vezana za seksualni odnos će ti koristiti u budućnosti ako i kada postaneš seksualno aktivna.

Da li mogu da učestvujem ako nemam partnera?

Možeš! Većina programa je posvećena upoznavanju svoje seksualnosti. Znanja i tehnike vezane za partnerski seks ti mogu koristiti u budućnosti.

Da li mogu da učestvujem ako sam trudna?

Preporučujem da sačekaš ili da konsultuješ svog lekara. Libido i seksualnost su pod uticajem hormona u trudnoći.

Da li mogu da učestvujem ako sam sam se tek porodila?

Preporučujem da sačekaš barem 3 meseca ili 6 do 12 meseci ako dojiš. Ako poželiš da učestvuješ konsultuje svog lekara po pitanju praksi i tehnika.

Šta je Radna Sveska?

PDF za štampanje koji služi za lakše praćenje programa. Sadrži sažet matrijal lekcija, prostor za beleške, prostor za domaće zadatke.

Prijave su trenutno zatvorene

Obavesti me kad Prijave budu ponovo otvorene!

Unesite vaše ime
Unesite vaše prezime
Unesite vašu email adresu

Disclaimer 

Program je edukativnog karaktera i ne služi rešavanju seksualnih disfunkcija kao i kompleksnijih problema koji zahtevaju rad sa psihoterapeutom. Glavna svrha programa je edukacije i upoznavanje Ženske Seksulanosti. Program pruža znanje da identifikujete svoj problem ako isti postoji i puteve njegovog rešavanja. Može se desiti da se lakši oblici problema reše uz pomoć tehnika koje će biti objašnjene na programu. Program ne pruža zdravstvenu pomoć i ne obrađuje teme iz ginekologije i akušerstva. Povratna informacija u vidu odgovora na pitanja na programu je samo u okviru pređenog gradiva i ne uključuje analizu personalnih situacija ili davanje saveta.