O meni

Moje ime je Marijana Vuksanović, a moji pratioci me znaju kao
Bloginju Marijanu.

Moja misija je seksualno obrazovanje, kao i razbijanje mitova i tabua o seksu. Ohrabrujem žene da se oslobode štetnih i ograničavajućih uverenja, da prihvate i uživaju u svojoj seksualnosti bez sramote.

Uverena sam da većina problema u seksualnom životu nastaje zbog neznanja i zbog svih mitova i uverenja u društvu koji nam nameću osećaje stida i neadekvatnosti. Pitate se da li je sve sa vama u redu? Želim da vas uverim da jeste! Potrebno je samo da bolje upoznate sebe.

Pored seksualnog obrazovanja, pridajem veliki značaj mentalnom zdravlju i radu na sebi. Smatram da su zdravo samopouzdanje i ljubav prema sebi osnova za zdrav seksualni život i neophodni za izgradju partnerskih odnosa. Zalažem se za odnos bez trpljenja, bez žrtvovanja, za odnos gde se poštuju lične granice, a seks je obostrano zadovoljstvo.

Moj blog na Instagramu je počeo upravo temama o prihvatanju sebe, a od jula 2020-te je zvanično blog o seksualnom obrazovanje, jedinstven na našem prostoru. Moj pristup je naučni, teme o kojima pišem su detaljno istražene i potkrepljene naučnim činjenicama. Želim da vidim seksologiju kao nauku u našoj zemlji i zbog toga sam trenutno na osnovnim studijama psihologije. Moje prvo obrazovanje i dugogodišnje radno iskustvo su u IT oblasti.

Svoj sadržaj delim na Instagramu, na Telegram kanalu i na ovom blogu. Takođe vam preporučujem da se pridtužite newsletteru i tako budete u toku sa svim bitnim dešavanjia, najavama, obaveštenjima i novim blog postovima.

Dobrodošli!